Lekker eten in
FRANKRIJK

Fast Food Restaurants

Wie naar Frankrijk reist zou maar goed gek zijn om zich daar de gastronomische lekkerijen aan de neus te laten voorbijgaan en op zoek te gaan naar een vette hap. In het algemeen kun je met wat uitkijken 's middags (haast) even goedkoop eten in een (baan-)restaurant of Brasserie dan bij een hamburgerketen. En in ieder geval eet je dan gezonder en lekkerder.

Heb je zin in een ietwat andere hamburger, dan kun je ook uitkijken naar de typische restaurants van de keten "Buffalo Grill"., die bovendien heel de dag open zijn, tot 's avonds laat.

Een typische Buffalo Grill

Deze restaurants zijn allemaal in dezelfde "cowboy en indiaan" stijl opgebouwd en hebben alle dezelfde menukaart, die je ook op het internet kunt raadplegen. Daar vind je trouwens ook de adressen terug. De aankleding van de restaurants van de Buffalo Grill is ook allemaal gelijkaardig, met veel donkerrood namaak leer en foto's, versieringen en artefacten die je  in de Far West sfeer brengen.

Bij Buffalo Grill krijg je steeds een salade gratis, en het goedkoopste all-in menu waarbij je de keuze hebt uit drie hoofdgerechten en een dessert OF een drankje, heet de Pony Express en kost amper €7,90. Je kunt zelfs een glaasje wijn nuttigen voor dit luttele bedrag!

Buffalo Grill doet zijn naam alle eer aan met enkele schotels met Bisonvlees, maar ook aan de vegetarier werd gedacht, en de allerkleinsten eten er voor €4,90.

Bij Buffalo Grill kunt je dus even goedkoop, maar lekkerder en gezonder eten dan bij een hamburgertent. En zelfs voor een hamburger wordt er gevraagd hoe gaar je je vlees wil, en als je gehaast bent moet je dit bij de bestelling zeggen, dan krijgt jouw bestelling voorrang!

Website Buffalo Grill


Nog een restaurantketen waar je voor minder dan tien euro per persoon kunt uit eten gaan is die van FLUNCH. Een menu du jour kost je er amper €6,00 (ja, je leest het goed: ZES EURO) en daarvoor krijg je "wat de pot schaft": een vleesgerecht met groenten én een drankje. Ook een stuk gezonder dan bij de hamburgerboer of het frietkraam.

De resto's van FLUNCH bevinden zich meestal in een hypermarket van een supermarktketen. De openingsuren zijn dezlefde als van de bijhorende supermarkt, meestal tot 20.00u, soms tot 22.00u.

Je vindt meer info op de website van FLUNCH.

Wie een keer een (stuk) pizza wil eten, die vindt vast zijn keuze bij de keten PIZZA PAÏ.

En wie toch liever zijn vertrouwde Big Mac achterover werkt, kan de adressen van de hamburgertenten op voorhand opzoeken via internet. Zowel McDonald (in de Franse spreektaal afgekort tot "MacDo") als Quick hebben een aantal eethuizen in Le Nord en Pas de Calais. En sinds kort kunnen ook de liefhebbers van een snelle kip aan hun trekken komen, bij de Kentucky Fried Chicken  (KFC) in Calais.

De Panne (BE)
27 juni 2012MAIL ME
gebruik deze link om me te contacteren
of om LINKS uit te wisselenBookmark and Share
ENGLISH


INDEX

france.popol.eu
terug naar de beginpagina

REISTIPS !
Enkele praktische raadgevingen voor je op vakantie naar Frankrijk vertrekt

Produits du Terroir
streekspecialiteiten:
bakkers, slagers, markten

Estaminet "La Péniche"
cultuur-restaurant in een omgebouwde vrachtboot,
62340 Guînes

Restaurant "Le Grand Air"
spectaculaire ligging op de Mont de Fiennes,
met panoramisch zicht over Calais en het kanaal,
62132 Fiennes

Restaurant "Gare des Années Folles"
thema-restaurant in een oud spoorwegstation,
62840 Sailly sur la Lys

Estaminet "L' Hazewinde"
Frans-Vlaams restaurant,
met streekgerechten,
59114 Saint Sylvestre-Cappel

Brasserie "L' Ocean"
gelegen op de zeedijk,
62152 Hardelot-Plage

Vissoep "Pérard"
vishandel, restaurant, oesterbar, in het mondaine Paris-Plage,
62520 Le Touquet

Brasserie "Le Chatillon"
havenrestaurant, visspecialiteiten,
62200 Boulogne Sur Mer

Hotel- Restaurant
"Le Fontainebleau"

hotel-restaurant, streekspecialiteiten,
62610 Ardres

Bar Sucré-Salé
broodjes, ijs, wafels, etc
59140 Dunkerque

Fast Food Resto's
Buffalo Grill (aan te bevelen)
Mc Donalds, Quick
Flunch, Pizza Paï

popol.eu
startpagina van popol