Lekker eten in
FRANKRIJK

Le Nord & Pas de Calais

Welkom op deze infopaginas over Frankrijk, die voornamelijk over de departementen 59 en 62, respectievelijk "NORD" en "PAS DE CALAIS" gaan. Deze website heeft geen commerciële bedoelingen en wordt niet gesponsord. Ondergetekende woont in België, nabij de Franse grens en wil met deze pagina's zijn ervaringen bij de Franse buren met u delen.

Het merendeel van de besproken restaurants en winkels ligt nabij de Franse noordkust. Ideaal ook voor mensen die op vakantie zijn aan de Belgische kust, en voor wie het daar te druk (en te duur) wordt: waarom niet even verpozing zoeken 'over de schreve'. Boulogne-sur-Mer ligt bijvoorbeeld slechts op 100 kilometer van de grens, op amper een uurtje rijden!

Aangezien Frankrijk wereldberoemd is om zijn gastronomie, gaat het merendeel van de informatie over restaurants en kleinhandelaars waar je lekker  uit eten kan gaan, of waar je streekproducten kunt aanschaffen. Bij de meeste besprekingen vind je ook wat uitleg over de stad of streek.

Alle besproken handelszaken werden door mij persoonlijk bezocht, je vindt hier dus enkel  informatie uit eerste hand. Uiteraard houdt dit ook in dat de besprekingen vanuit mijn persoonlijke smaak zijn geschreven. Wie bijvoorbeeld vies is van in hun geheel, met kop en vinnen gefrituurde visjes, zal zeker niet mijn mening delen betreffende de "overheerlijke friture d' éperlans" die je hier verderop beschreven zult vinden. 

Smaken mogen dan verschillen, de aangehaalde restaurants en handelszaken zijn zeker een bezoekje waard en bieden alle een uitstekende prijs-kwaliteit. Waar mogelijk wordt er verwezen naar de website van de besproken etablissementen en steeds vermelden we het adres, soms met telefoonnummer indien er geen internetlocatie bekend is.

Hoewel een GPS een aardig hulpmiddel is om de korste weg te vinden, is het vaak veel leuker om op voorhand op een goede kaart te kijken om je reisroute uit te stippelen.  Zie ook het item "REISTIPS" in de rechterkolom.

Wie vanuit Vlaanderen over de E40 gereden komt, die kan vanaf de grensovergang in Adinkerke (De Panne) -bekend van Plopsaland- zonder tol te betalen tot in Boulogne-sur-Mer rijden. Pas voorbij Boulogne (afrit 29) dien je te betalen op de snelweg die verder richting Normandië leidt.

Gelieve een keuze te maken uit de rechterkolom, onder de benaming "INDEX". En indien je fan bent van de Noordfranse keuken, bookmark dan deze pagina, de recensies zullen nog toenemen, naargelang wij geld en tijd hebben om voor jou te gaan 'voorproeven'.

Wil je op vakantie naar Frankrijk, dan kun je via onderstaande banner een vakantiehuisje boeken, voor een weekendje, of een langer vakantie. Goede reis!PoPoL wenst je alvast een" smakelijk lezen" toe ;-)


De Panne (BE)
2 november, 2010MAIL ME
gebruik deze link om me te contacteren
of om LINKS uit te wisselenBookmark and Share
ENGLISH


INDEX

france.popol.eu
terug naar de beginpagina

REISTIPS !
Enkele praktische raadgevingen voor je op vakantie naar Frankrijk vertrekt

Produits du Terroir
streekspecialiteiten:
bakkers, slagers, markten

Estaminet "La Péniche"
cultuur-restaurant in een omgebouwde vrachtboot,
62340 Guînes

Restaurant "Le Grand Air"
spectaculaire ligging op de Mont de Fiennes,
met panoramisch zicht over Calais en het kanaal,
62132 Fiennes

Restaurant "Gare des Années Folles"
thema-restaurant in een oud spoorwegstation,
62840 Sailly sur la Lys

Estaminet "L' Hazewinde"
Frans-Vlaams restaurant,
met streekgerechten,
59114 Saint Sylvestre-Cappel

Brasserie "L' Ocean"
gelegen op de zeedijk,
62152 Hardelot-Plage

Vissoep "Pérard"
vishandel, restaurant, oesterbar, in het mondaine Paris-Plage,
62520 Le Touquet

Brasserie "Le Chatillon"
havenrestaurant, visspecialiteiten,
62200 Boulogne Sur Mer

Hotel- Restaurant
"Le Fontainebleau"

hotel-restaurant, streekspecialiteiten,
62610 Ardres

Fast Food Resto's
Buffalo Grill (aan te bevelen)
Mc Donalds, Quick
Flunch, Pizza Paï

popol.eu
startpagina van popol