Bookmark and Share
INDEX

(meer pagina's op komst)
LINKS
exchange links
atomic zombie
The Bicycle Forest
bentridernj.blogspot.com
Sue's Recumbent Site

feel free to copy this link !
please feel free to use this banner and link on your website

ENGLISH
CLICK HERE FOR THE ENGLISH VERSION
welcom to hpv.popol.eu !

Mijn TRIKE !

Ja-ha-haaa !

Ik heb 'm. M'n 'tweede' driewieler. Een kleine halve eeuw na m'n eerste exemplaar, ben ik erin geslaagd de hand te leggen op een iets groter model. Hieronder fotootje met zus, omtrent 1960 op mijn eerste 'trike' ;-)

eerste 'trike'

Mijn nieuwste aanwinst is een INCA SENIOR geworden, een Nederlands fabrikaat, speciaal voor de oudere en gehandicapte medemens gemaakt. Hier alvast een plaatje :

INCA SENIOR

Wie de foto grondig bestudeert, zal zien dat er een 'vreemd voorwerp' tussen de achterwielen te vinden is. Bij nader onderzoek blijkt het om een SACHS 301 te gaan, een tweetakt motortje van 30cc, dat welbekend is in Nederland: ieder Spartametrijder herkent het pruttelpotje onmiddellijk.

De SACHS-motor is goed voor 500 Watt vermogen, of een driekwart peekaa...

sachs motortje

Na een eerste controle, waarbij bleek dat de accu helemaal leeg was en er slechts bij hevig rukken aan het startertouw een flauwe vonk te zien was tussen de elektroden van de bougie, kreeg ik het motortje alsnog aan de praat en een eerste proefritje van een kilometer of vijf leverde heel wat bekijks op. Conclusie: de ontsteking is niet optimaal, het motortje pruttelt en sputtert en levert alles behalve zijn 'volle' vermogen. We hebben daarom een vraag afgevuurd op het Spartamet forum, waar al enkele goeie tips op volgden.

De fiets heeft in tegenstelling tot vele andere driewielers achteraan een stel remmen om "U" tegen te zeggen: een paar hydraulische MAGURA's. dat is heel wat anders dan twee knijpremmetjes op de voorvelg om aan de wettelijke eisen te voldoen. Deze dingen STOPPEN echt!

hydraulische Magura remmen !

Misschien / waarschjnlijk / mogelijk wordt dit de basis om een ligfiets-driewieler te bouwen. Eerst eens uitvissen of de motor en de rest nog naar behoren werkt en dan dat eeuwige probleem: "geld". Wordt vervolgd...De Panne (BE)
23 maart, 2008MAIL ME
gebruik deze link om me te contacteren
of om LINKS uit te wisselen


Zocht je andere informatie?
Gebruik de Google zoekfunctie hieronder!
Google
klikfraude monitoring